Avara ja valoisa kaupunkikoti

Avara ja valoisa kaupunkikotiTeksti ja kuvat Talosanomat / Jenni Moilanen

Yli kolmekymmentä vuotta omakotitaloa asunut pariskunta etsi itselleen nyt uutta ja huolettomampaa asumisratkaisua. Rakennusalan ammattilaisena perheen isäntä oli tarkka siitä, minkä rakentajan kohde tulisi kysymykseen. Perheyritys Rakennusliike Markku Haataja Oy:n asiantuntemus, rakennustapa ja asiakkaan kohtelu vakuuttivat perheen.

ASUKKAAT, Mies 63v, Nainen 59v , koira

Paritalo on rakennettu pitkästä tavarasta paikan päällä. Asukas vieraili rakennustyömaalla tiheästi, jotta pääsi seuraamaan eri rakennusvaiheita. Perustukset, putkityöt ja valu toteutettiin pariskunnan mukaan huolella. Ja mikä tärkeintä, myös betoni sai kuivua rauhassa.– Rakennusliikkeen pojat ottivat vierailumme työmaalla hyvin vastaan ja esittelivät työvaiheita rauhassa. Myös tämä on osa hyvää asiakaspalvelua, toteaa pariskunta.

Lämmitysmuotona kodissa on maalämmön lisäksi aurinkopaneelit, joilla kesäaikaan lämpenee taloyhtiön käyttövedet. Tulevaisuudessa aurinkopaneeleja on tarkoitus hyödyntää lämmittämisessä enemmänkin. Näin asukkaat saavat huomattavia säästöjä asumiskuluihin.

Rauhallinen ja suojaisa atriumpiha on ihanteellinen erityisesti kesäisin. Kokonaan aidattu piha on käytännöllinen ja turvallinen myös koiralle.Uuden kodin arkkitehti- ja sisustussuunnittelu on onnistunutta. Avarassa ja valoissa kodissa riittää huonekorkeutta ja vaaleat pinnat lisäävät tilan tuntua entisestään.

Vaaleita pintoja ja reilusti huonekorkeutta, siinäpä avaran kodin salaisuus

– Kotimme on sisustettu oman makumme mukaan, emme seuraa sisustuslehtiä juurikaan. Sisustuksemme koostuu muistoista, meille tärkeistä esineistä ja taiteesta. Tupaantuliaislahjaksi itsellemme hankimme Juhani Palmun upean värikylläisen Communiction1-teoksen.


Rakennusliikkeen valikoimiin kuuluivat laadukkaat pintamateriaalit. Lattiat ovat kauttaaltaan valkolakattua tammiparkettia. Seinät perhe halusi vaaleiksi maalattuna. Myöhemmin on tarkoitus hankkia mahdollisesti tehostetapettia jollekin seinälle.

Takka on Linnatulen mallistosta,
Juhana nimeltään

Kodinhoitotilat toimivat hyvin!

Pariskunta on tyytyväinen uuteen kotiin ja omakotitaloa kevyempään asumismuotoon.

– Vaikka neliöitä on vähemmän, tuntuu koti kattokorkeuden ja vaaleuden ansiosta avarammalta kuin edeltäjänsä!Runkorakenne: Puurunko, paikalle rakennettu.

Perustukset: Maavarainen teräsbetoni laatta

Ikkunat: Pihla

Ulkoseinämaalit: RAL9010 pure white, 565X tummanharmaa, 516X punaruskea

Vesikattorakenteet: Huopakatto

Lämmitysjärjestelmä: Maalämpö, vesikiertoinen lattialämmitys. Koneellinen ilmastointi lämmöntalteenotolla.

Sisustuksen suunnittelu: Perhe itse
Lattiat: Valkolakattu tammiparketti
Kalusteet: Keittiön ja kodinhoitohuoneen, sekä kylpyhuoneiden kiintokalusteet HTH-keittiöt
Seinien pintamateriaalit: Maali

Heräsikö sinulla kysyttävää? Kysy rohkeasti!